REPORTAŽA

Rekordnih 160.000 posjetilaca!

Djeca imaju gdje da se igraju na sigurnom, kaže Hota ; Tibor Geler iz Makedonije dolazi na ekskurziju

Brojni posjetioci uživaju u bh. oazi. A. Durgut

D.B.

27.8.2018

Vrelo Bosne, jedno od najposjećenijih izletišta u našoj zemlji, i u petak je, iako je radni dan, bilo prepuno posjetilaca. Za Vrelo Bosne s jedinstvenom ljepotom prirode, izvorištem te oazu mira čuli su mnogi i izvan naše zemlje.

 Idealan odmor

Ekipa “Avaza” srela je u šetnji Eminu Hotu i Izetu Čatovićić s unukom Tarikom. Kažu da veoma često posjećuju ovo mjesto, jer je idealno za odmor i opuštanje.

- Redovno dolazimo s našim unukom. Ima gdje da se igra na sigurnom. Ovakvu prirodu nigdje nisam vidjela. Izuzetno je čisto, zato i ima veliki broj turista. Žao mi je što je mali broj naših građana - rekla je Hota.

Dodaju da je jedina zamjerka što je mali broj javnih toaleta.

Na Vrelu Bosne mogu se čuti različiti jezici, što svjedoči da je veliki broj stranih turista. Među njima su i Tibor Geler (Geller) sa sinom Tamasom i unukom iz Makedonije.

- Dolazio sam na ekskurziju kad sam bio sedmi razred. Želja mi je bila da dovedem sina ovdje i to sam ostvario. Ponovo sam oduševljen, kao i Tamas i moja unuka. Mislim da bi dodatni sadržaji ovo još više obogatili - istaknuo je Geler.

 Više za 20 posto

Osman Delić, direktor Kantonalne javne ustanove za prirodna i zaštićena područja Kantona Sarajevo, kazao nam je da je do sada bilo 20 posto posjetilaca više nego prethodne godine.

- Dakle, više od 160.000 osoba, ne uključujući lokalno stanovništvo niti djecu, koja ne plaćaju ulaz, što je sigurno rekord – rekao jke Delić.

Održavanje je redovno, radnici konstantno čiste kako ne bi bilo ni opalog lišća niti smeća, rekao je Delić.

Istaknuo je kako je od septembra planirano mnogo aktivnosti, među kojima je rekonstrukcija mostova te postavljanje suhozida oko riječnih korita.

Vodi se računa o zelenoj površini

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.