SIGURNOST

Najavljeno povećanje broja policijskih službenika u Vogošći

Predviđeno 60 policajaca za PS Vogošća

FENA

Fena

27.8.2018

Povećanje broja policijskih službenika u općini Vogošća najavljeno je na sastanku načelnika Edina Smajića, komesara Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo Mevludina Halilovića i njegovih saradnika te načelnika 7. policijske uprave Vahida Ćosića.

Ovaj sastanak je održan nakon što su općinski vijećnici zaključili na posljednjoj sjednici da od nadležnih policijskih organa treba hitno tražiti povećanje broja policajaca PS Vogošća i popunjavanje njihovog broja u skladu s Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji MUP-a Kantona Sarajevo, saopćeno je iz kabineta načelnika Smajića.

- Analizirajuči broj izvršilaca koji su uposleni u PS Vogošća i Odjeljenju kriminalističke policije Vogošća, došli smo do zaključka da je, shodno problematici i stanju sigurnosti na području Vogošće, neophodno izmijeniti Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizirati veći broj izvršilaca i službenika kako u uniformiranoj policiji tako i u kriminalističkoj policiji. Izmjene Pravilnika su urađene i upućene u proceduru Vladi Kantona Sarajevo na davanje saglasnosti. Kad je riječ o broju policijskih službenika, koji prema važećem pravilniku nedostaju PS Vogošća, bit će popunjen unutrašnjom preraspodjelom. Već u narednoj godini, kad bude donesen novi pravilnik po kojem je predviđeno 60 policajaca za PS Vogošća, taj broj bi se trebao popuniti mladim kadetima - rekao je na današnjem sastanku komesar Halilović.

Načelnik Smajić je istaknuo da će Općina Vogošća, radi veće sigurnosti građana, nastaviti podržavati projekte policije i građana kao što su videonadzor ulica i svih drugih mjesta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.