share whatsapp twitter facebook
×

POMOĆ I u budućnosti će pomagati rad Udruženja

Općina Stari Grad finansirat će rad Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka” u iznosu od 10.000 KM Finansiran rad Roditeljske kuće

Predsjednik Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" Fikret Kubat i načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić potpisali su danas ugovor o dodjeli godišnjeg granta u iznosu od 10.000 KM kojim će biti finansiran rad Roditeljske kuće. 

Predsjednik Kubat istakao je da su projekt Roditeljske kuće prepoznali i institucije, nevladin sektor, ali i građani te da svakom novom donacijom pokušavaju unaprijediti uvjete boravka djece i roditelja u toj kući.

Naglasio je da je ozdravljenje djeteta koje boluje od raka dugotrajan, težak i skup proces, koji zahtijeva interdisciplinaran pristup te da je podrška svih dobrodošla.

- Moram zahvaliti u ime malih pacijenata koji se bore u svojoj najvećoj bici za život. Sva naša djeca su nam važna i, kada jedno dijete ozdravi, imamo osjećaj da smo spasili cijeli svijet - poručio je.

Načelnik Hadžibajrić kazao je da će i u budućnosti pomagati rad tog udruženja i kuće te je apelirao na sve da im pomognu. Zaključio je da se u konačnici mora iznaći način za sistemsko finansiranje njihovog rada da rad Roditeljske kuće ne bi zavisio od grantova i donacija.