SARAJEVO

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo bit će održana 6. septembra

Razlog sazivanja je dopuna dnevnog reda o izvještajima preduzeća

Arhiv

Avaz.ba

29.8.2018

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo odlučio je objediniti 44. i 45. sjednicu kantonalnog organa vlasti, tako što će se o svim tačkama ranije zakazanih sjednica zastupnici izjasniti 6. septembra ove godine s početkom u 11 sati.

Ana Babić je Avaz.ba potvrdila da je sjednica zakazana za 6. septembar te da su zahtjevi za sjednice 4. i 5. septembra poništeni. 

Razlog sazivanja ove sjednice, kako kaže Babić, jeste objedinjavanje ove dvije sjednice te dopuna dnevnog reda o izvještajima preduzeća.

Riječ je o izvještajima o finansijskom poslovanju KCUS-a, Opće bolnice, Psihijatrijske bolnice, Apoteka Sarajevo, Doma zdravlja KS, Zavoda za bolesti ovisnosti, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Zavoda za javno zdravstvo, Zavoda za medicinu rada, Zavoda za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva, Zavoda za zaštitu zdravlja studenata, Zavoda za sportsku medicinu, Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a, Kamernog teatra '55, MESS-a, Muzeja Sarajeva, Centra za kulturu, Historijskog arhiva, Muzeja "Alija Izetbegović" te kantonalnih preduzeća "Park", "Rad", "Pokop", "Tržnice-pijace", "Toplane" i "Sarajevogas".


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.