SARAJEVO

Migranti izmješteni iz napuštenog hotela “Nacional” u Hadžiće

Trebali su biti smješteni u Centar "Ušivak", ali tamo nije bilo mjesta, pa su samo ostavljeni nadomak objekta

J. Alibegović

J.ALIBEGOVIĆ

30.8.2018

Nakon pisanja "Avaza" o migrantima smještenim u prostorijama devastiranog hotela “Nacional” u Sarajevu, jutros je ova priča dobila i epilog.

Naime, u akciji pripadnika PU Stari Grad Sarajevo u prostoru nekadašnjeg hotela “Nacional” pronađeno je šestero migranata. Oni su izmješteni u Hadžiće. 

Rečeno im je da će biti smješteni u Centar “Ušivak”, inače namijenjen za tu svrhu. Međutim, kako saznaje Avaz.ba, za migrante izmještene iz "Nacionala" u Centru “Ušivak” nije bilo mjesta te su oni samo ostavljeni na prostoru Hadžića u blizini navedenog objekta.

Na mjestu nekadašnjeg simbola glavnog grada zatekli smo još dvojicu migranata koji su iznosili svoje preostale stvari. Jedan od njih je na lošem bosanskom jeziku optužio medije za njihovo izmještanje.

Domar iz Srednje ugostiteljske škole zadužen je za zavarivanje metalnih mreža na otvorima koje se migranti koristili kao ulaz u hotel.

U pretresu je pronađen još jedan muškarac u podrumu hotela, koji nije imao dokumente. Ispitivanjem je utvrđeno da se radi o osobi porijeklom iz Goražda. Policajci su na licu mjesta za Avaz.ba potvrdili kako je ta osoba u prostorijama hotela boravila duže vrijeme, kao i da je koristila narkotike.

Rečeno nam je i da je prije nekoliko noći u blizini hotela obijen privatni automobil, za šta lokalni stanovnici optužuju upravo migrante.

Iz KJKP „Rad“ nam je potvrđeno da će se sutra objekt nekadašnjeg hotela očistiti, odnosno da se u njegovim prostorijama trenutno nalazi velika količina smeća. Nakon čišćenja, objekt će se dezinficirati da ne bi došlo od širenja zaraze, prije svega, zbog početka školske godine.

Nakon završene akcije čišćenja, objekt će biti zapečaćen, saopćeno nam je iz PU Stari Grad.




Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.