SARAJEVO

Mališani Grdonja danas dobivaju novo dječije igralište

Općina Centar i ove godine u okviru budžetskih sredstava osigurala je novčana sredstva

Dječije igralište na Grdonju

Avaz.ba

31.8.2018

Dječije igralište i sportska ploha u naselju Grdonj, koje su proteklih dana izgradili radnici preduzeća "Park", danas će zvanično biti pušteni u rad, odnosno predati najmlađim stanovnicima ovog naselja na upotrebu.  

Novi su to prostori za dječiju igru i rekreaciju u ovom naselju, a izgrađeni su u okviru projekta izgradnje "ciciban" - dječijih igrališta, koji već drugu godinu realiziraju Općina Centar i preduzeće "Park".

Općina Centar i ove godine, u okviru budžetskih sredstava, je osigurala novčana sredstva, a u proteklom periodu preduzeće "Park" na do sada zapuštenoj površini, odnosno škarpi izgradilo je moderno dječije igralište i sportsku plohu. Novo dječije igralište na Grdonju, kao i četrnaest prethodnih, izgrađeno je u skladu s propisanim standardima, izgrađena je i postavljena zaštitna ograda oko cijelog igrališta, a postavljen je i dječiji mobilijar - ljuljaška, kombinirana sprava, klackalice, njihalica. Ispod svake sprave postavljena je zaštitna, gumena podloga, a na ostalim djelovima igrališta teren je uređen novim travnim busom iz vlastite rasadničke proizvodnje "Parka".


Ugrađen je i potrebni parkovski mobilijar, odnosno klupe i korpe za smeće. Ujedno je u blizini izgrađena i nova sportska ploha na kojoj su postavljeni rekviziti za košarku i mali nogomet.

Svi predviđeni radovi završeni su u dogovorenom roku, a primopredaji radova, odnosno otvorenju igrališta, prisustvovat će predstavnici Općine Centar i preduzeća "Park", kao izvođača radova.

U okviru ovog projekta uskoro će novoizgrađeno dječije igralište i sportsku plohu dobiti i mališani naselja Kromolj. Više od pola planiranih radova je završeno, pripremljena je betonska podloga za postavljanje zaštitne ograde, kao i površine za postavljanje dječijeg mobilijara na igralištu, a ujedno isto toliko posla obavljeno je i na izgradnji sportske plohe u blizini.

Mališani Jukićeve ulice na Koševskom brdu, također, će uskoro dobiti novi prostor za igru i rekreaciju, jer svi pripremi radovi za početak izgradnje istog su gotovi, a radovi na terenu počet će vrlo brzo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.