LOKOM

Mahmutović: U Novom Gradu samo još zrak ne naplaćuju

Skoro milion maraka na godišnjem nivou izdvaja se za taj centar, to je sasvim dovoljno i smatramo da građani ne trebaju dodatno plaćati parking

Postavljeni sistem naplate na ulazu u Centar

A. T.

31.8.2018

Nakon pisanja “Dnevnog avaza” da je novogradsko preduzeće “Lokom” postavilo rampe na ulaz u Centar “Safet Zajko” te da uskoro namjerava početi naplaćivati parking, osim brojnih građana, oštro su reagirali i vijećnici u Općinskom vijeću (OV) Novi Grad. Među najoštrijima bio je Klub vijećnika Saveza za bolju budućnost, na čelu s Ifetom Mahmutovićem. 

Sramotne namjere

On je kazao da će on i njegove kolege dati sve od sebe da se osujeti namjera vlasti u ovoj općini da građanima uvedu još jedan namet.  

- U Novom Gradu još samo zrak nisu počeli naplaćivati. To je sramotna namjera s obzirom na to da građani putem budžeta Općine Novi Grad već plaćaju održavanje Centra “Safet Zajko”. Skoro milion maraka na godišnjem nivou izdvaja se za taj centar. To je sasvim dovoljno i smatramo da građani ne trebaju dodatno plaćati parking – rekao je Mahmutović.

Vjerujem da žele naplaćivati parking kako bi pokrili kadar koji su načelnik Semir Efendić i čelnici “Lokoma” zaposlili bez ikakvog plana i strategije.

- Naplatom parkinga od građana oni će osigurati plaće tim svojim uposlenicima. Centar “Safet Zajko” trebao bi služiti građanima, a ne da Općina zarađuje na njima – dodao je Mahmutović.

Nezadovoljstvo namjerom “Lokoma” iznijeli su i u novogradskoj Socijaldemokratskoj partiji. Oni su u saopćenju kazao da “takav potez predstavlja još jednu potvrdu politike svake SDA vlasti, koja ne bira način da nametne dodatne obaveze na teret građana”.

 Dovoljni prihodi

- Pozivamo načelnika Semira Efendića i njegovu Stranku demokratske akcije da odustanu od naplate parkinga. “Lokom”, koji upravlja Centrom, ima dovoljne prihode za održavanje Centra, naročito kad se u tu firmu ne bi nepotrebno zapošljavali kadrovi, i to isključivo po SDA liniji - saopćeno je iz SDP-a.  

 U “Lokomu” još šute

Više informacija o namjeri i narednim koracima pokušavali smo dobiti i u preduzeću “Lokom”. Nije, međutim, bilo odgovora na naše telefonske pozive i pismene upite.  


Centar trebao služiti građanima

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.