SARAJEVO

Dva miliona maraka uzeli od sanacije vodovoda i dali mladima za stanove

Lukić za naš list kaže da je Ministarstvo izdvojilo dio sredstava kako bi se uvećao iznos na osnovu kojeg će se dodjeljivati subvencije mladima za prvu kupovinu stana

Hasanspahić: Na čelu resora komunalne privrede; Lukić: Uvećana osnova za subvencije

A.T.

31.8.2018

Dva miliona maraka namijenjenih za Projekt sanacije vodovodnog sistema, Senad Hasanspahić (SDA), ministar komunalne privrede i infrastrukture, prebacio je putem preduzeća “Vodovod i kanalizacija” na račun Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, kojim upravlja njegov stranački kolega Čedomir Lukić. 

Ovaj prijedlog je, kako “Avaz” saznaje, na jednoj od posljednjih sjednica Vlade Kantona Sarajevo iznio Jasmin Halebić (SDA), što je i podržano. Zanimljiva je činjenica da su se ministri odlučili uzeti baš novac namijenjen za sanaciju vodovoda, gdje je neophodan.

Lukić je za naš list kazao da je Ministarstvo komunalne privrede izdvojilo dio sredstava kako bi se uvećao iznos na osnovu kojeg će se dodjeljivati subvencije mladima za prvu kupovinu stana.

- Ovo je dio sredstava za koji je sigurno da neće biti utrošen do kraja godine. Zbog toga se preusmjerava na ono što će se realizirati tako da ne mogu reći da je to novac koji je bio namijenjen za gradnju vodovodne mreže, jer se vodovodna mreža realizira iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj – kazao je Lukić za “Avaz”.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.