REAKCIJA

Ekipa Hitne pomoći nije kasnila, na intervenciji smo bili za osam minuta

Očevici su kazali da je ekipa Hitne pomoći kasnila

Dr. Adem Zalihić, direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS

A.Aljimi

5.9.2018

Nakon što je jutros u pekari „Grbavica 2“ umro za sada nepoznati muškarac, a očevici kazali da je ekipa Hitne pomoći kasnila na intervenciju 25 minuta, na ove tvrdnje reagirao je dr. Adem Zalihić, direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

- Želim demantirati navode očevidaca s nemilog događaja koji se dogodio na Grbavici, a koji su tvrdili da je ekipa Hitne pomoći došla 25 minuta nakon poziva građana. Naime, sve naše aktivnosti se dokumentiraju, snimaju se razgovori. Bilježi se vrijeme prijema poziva, kao i vrijeme dolaska ekipe na mjesto događaja. U ovom slučaju naša ekipa na licu mjesta bila je za osam minuta. 

Dakle, od poziva do dolaska na intervenciju prošlo je osam minuta, što je realno prihvatljivo vrijeme. Što se tiče samog pacijenta, moram kazati da se radi o kardiovaskularnom bolesniku, koji je na grudima imao ožiljak, što ukazuje na to da je imao operativni zahvat. Prema preliminarnim podacima, uzrok smrti nije iskrvarenje niti udarac glavom o podlogu, već se, najvjerovatnije, radi o moždanom udaru ili infarktu. Odgovorno tvrdim da ekipa Hitne pomoći nije kasnila - kazao je dr. Zalihić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.