HUMANOST

"BH Telecom" i Miralem Pjanić finansiraju dva nova apartmana u Roditeljskoj kući

Djeca su pripremila poklone, a na jednom crtežu je pisalo "Miraleme, hvala što si mi prijatelj"

Fena

Fena

5.9.2018

Direktor Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka FBiH" Fikret Kubat potpisao je danas u Sarajevu ugovore o pokroviteljstvu dva apartmana u Roditeljskoj kući na Jezeru, gdje za vrijeme liječenja borave djeca oboljela od malignih oboljenja zajedno sa članovima uže porodice.

Kompanija "BH Telecom" i nogometaš Miralem Pjanić za pokroviteljstvo su odabrali apartman 'Visibaba', koji simbolično najavljuje rađanje još čvršćeg prijateljstva i bezuvjetne podrške.

Osnovna sindikalna organizacija Generalne direkcije "BH Telecoma" i radnici ove kompanije odabrali su za pokroviteljstvo apartman pod nazivom 'Kućica', koji simbolizira brigu društvene zajednice, krov koji štiti djecu oboljelu od raka i njihove porodice.

Ugovor o pokroviteljstvu podrazumijeva finansiranje rada tih apartmana, a odnosi se na period od tri godine. U objektu Roditeljska kuća ima deset apartmana koji su tematski opremljeni. Udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH" dosad je, kroz projekt "Prijatelji Roditeljske kuće", osiguralo pokrovitelje za sedam apartmana. Rezervirana su, kažu, pokroviteljstva i preostala tri apartmana.

Direktor Kubat ističe da je upravo septembar mjesec podizanja nivoa svijesti o dječijem kanceru, zbog čega su gosti Roditeljske kuće danas nosili zlatne vrpce.

- Ova kuća djeci i njihovim roditeljima nudi nadu, a sve je lakše uz prijatelje – naglasio je.

Današnjim događajem "BH Telecom" obilježio je godišnjicu te kompanije, kao i saradnje s Udruženjem i "Roditeljskom kućom", a prema riječima generalnog direktora Mirsada Zaimovića nastavit će biti skromni u uspjehu.

Nogometaš Miralem Pjanić smatra da inicijative poput ove doprinose podizanju nivoa svijesti javnosti za dobrobit oboljele djece te je iskazao podršku djeci i roditeljima u borbi za ozdravljenje.

Djeca koja su ranije bili stanovnici Roditeljske kuće pripremila su prigodne poklone za bh. reprezentativca koje su sami izradili, a na jednom od crteža napisano je "Miraleme, hvala što si mi prijatelj". Sve je krunisano tortom s motivima koji asociraju na današnje pokrovitelje.

Roditeljska kuća na Jezeru izgrađena je uz pomoć prijatelja djece oboljele od raka, a pruža kontinuirani smještaj za oboljelu djecu i uže članove njihovih porodica koji ne žive u Sarajevu. Osim smještaja, u kući su za njih osigurane osnovne životne i higijenske namirnice, psihosocijalna pomoć i podrška. Trenutno su u toj kući četiri porodice, a dosad ih je boravilo više od stotinu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.