UO Sindikata policije KS osudio napad na policijske službenike tokom protesta

SARAJEVO Jučerašnje demonstracije obilježio fizički sukob

UO Sindikata policije KS osudio napad na policijske službenike tokom protesta Zahtijevaju da nadležni organi procesuiraju one koji su učestvovali u tuči s pripadnicima Specijalne jedinice

Upravni odbor Sindikata policije Kantona Sarajevo najoštrije je osudio svaki vid napada na policijske službenike koji su se dogodili tokom današnjih protesta grupe demobilisanih boraca u Sarajevu.

U saopćenju za javnost UO tog Sindikata navodi se da cijene sve ono što su borci uradili za državu Bosnu i Hercegovinu u proteklom ratu, ali napominju da u redovima policijskih službenika koji su danas vršili svoje poslove i zadatke ima i onih koji su bili saborci upravo demobilisanih boraca, te da ih posebno žalosti činjenica da su policijski službenici napadnuti dok su održavali javni red i mir i osiguravali izražavanje nezadovoljstva navedene populacije od čijih pojedinaca su potom napadnuti.

- Podržavamo proteste koji su mirni i dostojanstveni, kao što je bila i dostojanstvena borba za ovu zemlju, i dajemo podršku da se svako na miran način i u skladu sa zakonom bori za prava koja smatra da mu pripadaju, ali nećemo dopustiti da se policijski službenici na najbrutalnije načine napadaju, a da to prođe nekažnjeno - naglašava se u saopćenju.

UO Sindikata zahtijeva da nadležni organi u skladu sa zakonom procesuiraju sve osobe koje se sumnjiče za napad na policijske službenike, a istinskim borcima poručuje da nasilje nije put za ostvarivanje njihovih ciljeva.

- Dajemo punu podršku svim kolegama u vršenju službene dužnosti. I danas se pokazalo šta znači biti policijski službenik Uprave policije Kantona Sarajevo u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, uz svo uvažavanje svih drugih policijskih agencija - zaključuje se u saopćenju koje potpisuje predsjednik UO Sindikata policije Kantona Sarajevo.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH