POZITIVNE PRIČE

Projekt "Sarajevo, ljubavi moja": Veliki broj djece uživao u druženju s poznatim ličnostima

Idejni tvorac projekta i organizator je Sulejman Memo Haljevac

M. Kadrić

D. Bašić.

6.9.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Park ''Hastahana'' na Marindvoru danas je ugostio na hiljade mališana koji su imali priliku da se zabave, igraju nogomet sa svojim omiljenim pjevačima, slikaju simbole Sarajeva... 

Projekt „Sarajevo, ljubavi moja“ tako nastavlja svoju misiju pomaganja djeci s poteškoćama u razvoju.  

Idejni tvorac projekta i organizator Sulejman Memo Haljevac ugostio je građane Sarajeva u ''Hastahani'', a zabava i druženje počeli su od ranih jutarnjih sati. 

- Djeca s poteškoćama u razvoju imaju priliku igrati nogomet sa svojim vršnjacima, a dresove su obukli i Jala Brat, Buba Corelli, Kemal Hasić. Oko hiljadu djece danas uživa u druženju. Veoma sam zadovoljan odzivom mladih, posebno jer smo ugostili djecu iz Centra ''Vladimir Nazor'' i Pazarića. Osim njih, tu su djeca iz nekoliko osnovnih škola i oni najmlađi iz nekoliko sarajevskih vrtića - kazao je Haljevac.

Osim druženja i muzike, za sve mališane je bio pripremljen i roštilj.

Uz ličnosti s estrade, druženju s djecom su se pridružili i direktor Fonda za okoliš FBiH Fuad Čibukčić, ministar rada i socijalne politike FBiH Vesko Drljača. 

Drljača je poručio da je malo ovakvih aktivnosti iako su pokazale dobre rezultate.  

- Proces inkluzije je složen. On ne traje jedan dan i ne mogu se praviti pauze. Jednostavno, moramo ih svaki dan uključivati u društvo da se osjete korisnim i da svako od njih shvati da može doprinijeti. Moramo pokazati ljubav prema njima - kazao je Drljača.

Istakao je da druženje razvija ljubav te da se na ovaj način afirmiraju pozitivne vrijednosti.

- Sva filozofija jeste u druženju, zajedništvu i stvaranju pozitivne energije. Ministarstvo će nastaviti sa sličnim aktivnostima, jer je to dužnost - rekao je Drljača.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.