PROBLEMI

Mještani traže asfaltiranje ulica i prijevoz

Teški kamioni i bageri uništili puteve

Đaci pješke idu do škole. A. Durgut

Piše: A. O.

11.9.2018

Neredovan gradski prijevoz, dotrajali putevi, loša kanalizacija, samo su neki od problema s kojima se susreću stanovnici Nahorevskog Brda. Mještani ovog naselja donedavno su živjeli bez vode, a trenutno im glavobolju zadaju dotrajali putevi.  

Septičke jame

Naša ekipa posjetila je ovo naselje, gdje su nam se građani odmah požalili kako su teški kamioni i bageri potpuno uništili njihove puteve. Kažu da se često dešava da automobili zaglave u blatu, dok su oštećenja na vozilima postala svakodnevica.  

Nedostatak septičkih jama i plina te neredovan prijevoz, kažu, stvaraju im dodatne probleme.

Putevi u katastrofalnom stanju

Mještani Nahorevskog Brda su nezadovoljni i razočarani, a Hasan Bjelica, jedan od mještana, ističe da su vodovodne cijevi loše napravljene, a radovi ostali nedovršeni, zbog čega su ulice uništene.

Puno školaraca

- Kada nastupi zima i počnu padavine, ovaj put neće moći izdržati. Veliki problem nam je i kanalizacija, fekalije se slijevaju ulicom. Trebaju nam napraviti septičke jame, jer ljudi nisu u mogućnosti sami izdvojiti novac za to – rekao je Bjelica.

Dodaje da u ovom naselju živi puno školaraca te da im je gradski prijevoz prijeko potreban.

Bjelica: Žalili se Općini

Bjelica nam je kazao da su se mještani nekoliko puta žalili Općini Centar, ali da im još nisu odobreni zahtjevi za sanaciju puteva. Oni apeliraju na nadležne da što prije pristupe obnovi puta kako ne bi čekali na sanaciju godinama kao što su čekali vodu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.