SARAJEVO

Ministar Kurić najavio otvaranje pozorišta za djecu s poteškoćama u razvoju

Screenshot/Hayat.ba

Hayat.ba

10.9.2018

Mirvad Kurić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, bio je gost "Dobar dan BiH", emisije koju u programu Hayat TV-a možete gledati od ponedjeljka do četvrtka od 17 do 18 sati. 

Kurića su u emisiji ugostili Amra Ibrahimović i Emerin Ahmetašević.

Ministar Kurić otvoreno je govorio o glumcima, političarima, projektima na koje je ponosan, onome što je želio i želi realizovati.

Pričao je i o budžetu ali i interesu privrednika za kulturu i njen napredak. Najavio je otvaranje pozorišta sutra za djecu s poteškoćama u razvoju.

Sumirajući tri godine rada, ministar je podsjetio da su ulaganja u kulturu najveća u posljednjih deset godina.

- Budžet Ministarstva u 2015. iznosio je 25,5 miliona KM, a u ovoj 2018. godini 31,4 miliona KM. S ponosom mogu reći da, u poređenju iznosa iz 2015. sa 2018. godinom, budžet za sport je povećan sa 3 na 6 miliona KM, što je 100 posto i to su najveća ulaganja u sport od osnivanja Kantona. Budžet Ministarstva kulture i sporta je 4,2 posto od ukupnog Budžeta Vlade Kantona Sarajevo, što je rijetkost na ovim prostorima. Čak je veći procent nego u nekim Evropskim zemljama. Upravo zahvaljujući tome, uspjeli smo realizovati čitav niz kapitalnih projekata - kazao je ministar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.