share whatsapp twitter facebook
×

ŠTRAJK Kulminacija nezadovoljstva

Završeni protesti prosvjetara u Sarajevu, na ispunjenje zahtjeva čekat će do ponedjeljka Tražimo da se poveća osnovica za 40 KM, jer je to realno moguće, rekao je Sivro

Više od 400 prosvjetara okupilo se danas ispred zgrade Vlade KS tražeći povećanje plaća.

Kazali su da neće odustati dok Vlada KS ne udovolji njihovim zahtjevima.

Kako su ranije najavili, očekuje se podrška prosvjetara i iz drugih kantona, ali i cijele Federacije te radnika srednjih škola.

Saudin Sivro iz Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja je za "Avaz" kazao da su se danas okupili da traže da se Vlada KS urazumi i udovolji njihovim zahtjevima.

- Naš zahtjev je jasan. Tražimo da se poveća osnovica za 40 KM, jer je to realno moguće - rekao je Sivro.

Inače, predstavnici Sindikata izjavili su da neće prisustvovati sastanku s premijerom KS Ademom Zoljem, jer žele da izađe i obrati im se lično.

(VIDEO: A. TABAK)

Inače, podršku prosvjetarima danas je pružio i Sindikat policije s komesarom Mirzom Hadžiabdićem na čelu.

On je kazao da je opravdano da prosvjetari traže osnovicu od 330 KM.

Dok čekaju da im se obrati premijer KS Adem Zolj, prosvjetari su zapjevali pjesmu "Pada vlada". Predstavnici Sindikata odbili su učestvovati na sastanku s premijerom Zoljem. 

(VIDEO: A. TABAK)

Protesti sarajevskih prosvjetara su završeni, a premijer KS Adem Zolj nije izašao da im se obrati.

Saudin Sivro iz Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja je za "Avaz" kazao kako će na svoje zahtjeve sačekati do ponedjeljka, a ukoliko se ne ispune, da će u ponedjeljak nastava u osnovnim školama biti skraćena za prva dva časa, u obje smjene.