SARAJEVO

U Hanikahu otvorena izložba radova Internacionalne umjetničke kolonije

Tokom osam dana trajanja Kolonije nastalo je 50 radova, u tehnici akril i ulje na platnu koje posjetioci mogu vidjeti do 21. septembra

M. Kadrić

Fena/Avaz.ba

13.9.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9

Izložba radova stvaranih tokom šeste Internacionalne umjetničke kolonije "Sarajevo 2018" otvorena je sinoć u Gazi Husrev-begovom Hanikahu u Sarajevu.

Organizatorica Kolonije Mirsada Baljić kazala je Feni da se na izložbi predstavlja 19 umjetnika iz Turske, Kipra, Grčke, Velike Britanije, Kosova, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

- Tokom osam dana trajanja Kolonije nastalo je 50 radova, u tehnici akril i ulje na platnu koje posjetioci mogu vidjeti do 21. septembra - rekla je Baljić.

Prenoseći utiske umjetnika, učesnika kolonije, Baljić kaže kako ih fascinira Sarajevo, prekrasni ambijent u Hanikahu, dok oni koji dolaze već treći put, otkrivaju nove čari BiH, kao što su Mostar i Počitelj.

Jedna od njih je profesorica slikanja Univerziteta Gazi u Ankari Birsen Čeken Jildirim (Ceken Yildirim) iz Turske koja se predstavila sa tri rada u akrilu.

- Na svim slikama je Mostar, Stari most i okolina, jer me to najviše dojmilo - istakla je i dodala kako treći put učestvuje u Koloniji, a ranije je slikala Hanikah i sarajevske zvekire.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.