TURIZAM

U julu i avgustu više od 95.000 posjetilaca na Vrelu Bosne

Iz godine u godinu sve veći interes za ovo područje

Vrelo Bosne. Arhiv

Fena

16.9.2018

Područje Vrela Bosne, kao i prethodnih godina, bilo je veoma posjećeno u julu i avgustu ove godine.

Posjetilaca je bilo nešto više od 95.000 s plaćenim ulaznicama, kazao je Feni stručni saradnik za promociju i marketing Javne ustanove Zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo Mustafa Zvizdić.

U avgustu je zabilježena veća posjećenost - 51.446 od jula, kada je na Vrelu Bosne boravilo 46.295 turista. 

- Strani i domaći turisti podjednako su zastupljeni. Osim posjetilaca iz BiH, bilo je i iz arapskih zemalja, regiona, Evrope, a ovo područje uvijek rado posjećuje i bh. dijaspora - kazao je Zvizdić.

Naglasio je da je iz godine u godinu sve veći interes za ovo područje koje svojom ljepotom i uređenom infrastrukturom predstavlja mjesto za idealan odmor i relaksaciju. 

Prostor Vrela Bosne predstavlja izvorišni dio rijeke Bosne, smješten jugozapadno od grada Sarajeva, ispod obronaka planina Igmana i Bjelašnice.

Područje Vrela Bosne opremljeno je parkovskim mobilijarom za boravak u prirodi te igralištem za djecu. Ima lijepo uređene šetnice koje omogućavaju pristup jezerima gdje obitavaju labudovi, najprepoznatljiviji simboli Vrela Bosne. Velika aleja je pogodna za šetnju, vožnju biciklom i druge rekreativne sadržaje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.