SARAJEVO

Zastupnik Pindžo traži prijenos sjednice uživo na TVSA

Zastupnici će, također, raspravljati i o strategiji prema mladima

Arhiv

A.T.

18.9.2018

11:10

U toku je nastavak 44. radne sjednice Skupštine KS, koja je prekinuta prošle sedmice u kasnim večernjim satima. Na samom početku sjednice samostalni zastupnik Mirsad Pindžo zatražio je pauzu od pola sata da bi se sazvao kolegij Skupštine na kojem treba da se poništi odluka o ukidanju prijenosa sjednice na Televiziji Sarajevo (TVSA). 

Pindžo je kazao da se sjednica treba uživo prenositi te da nema nikakvog razloga da se zabrani prijenos dok traje predizborna kampanja.

Osim izvještaja o poslovanju kantonalnih ustanova iz oblasti zdravstva i komunalne privrede, zastupnici će razmatrati i Nacrt strategije razvoja obrazovanja i nauke KS za period 2018.-2022. godina. Na dnevnom redu nalazi se i Nacrt strategije za uključivanje djece s poteškoćama u razvoju u obrazovanju sa sedmogodišnjim planom implementacije u Kantonu Sarajevo.

Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na zaključivanje sporazuma između Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade, JU Željeznički školski centar, JU Studentski centar i JU „Djeca Sarajeva“.








Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.