MANIFESTACIJA

Utrka "Race for the cure": Više od 8.000 građana će slaviti život na ulicama Sarajeva

30. septembra ispred Sarajevo City Centra u 11 sati

Avaz.ba

17.9.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

Nekoliko hiljada građana iz cijele Bosne i Hercegovine i ove će godine slaviti život na ulicama Sarajeva.

Na trci/šetnji za ozdravljenje "Race for the cure", koja će biti održana 30. septembra ispred Sarajevo City Centra u 11 sati, očekuje se više od 8.000 učesnika.

Cilj ove manifestacije jeste da se ukaže na potrebu redovnih pregleda, s obzirom na činjenicu da se radi o izlječivoj bolesti ukoliko se otkrije na vrijeme, a sva sredstva skupljena od registracija utrošit će se za besplatne mamografske preglede u ruralnim dijelovima zemlje i paketiće “prve pomoći” za svaku novooperiranu ženu u BiH. 

- Ovo je zaista jedinstvena prilika kada se građani iz cijele zemlje okupljaju u cilju nečega što je pozitivno i zajedničko svima nama. Tu smo zajedno kao podrška onima koji se bore sa bolešću i proslavljamo zajedno s onima koji su preživjeli bolest, a dodatno sva sredstva koja se skupe od registracije idu za veoma plemenite ciljeve - ističe Nela Hasić, regionalna direktorica Udruženja “Think pink/ Zajedno smo jedno” i “Race for the cure” 

Registracija košta simboličnih 10 KM, za koje građani dobiju majicu i pravo da učestvuju na ovom događaju. Građani se mogu registrirati i naredne dvije subote u Sarajevu ispred Sarajevo City Centra i BBI Centra te u Ferhadiji kod Ekonomskog fakulteta. Registraciju možete obaviti i online putem sistema www.kupikartu.ba.  

Sarajevo je jedan 150 gradova u kojima se održava ova brendirana trka na kojoj učestvuju milioni osoba. Promoviranjem zdravog života učesnici svih uzrasta pomažu u osnaživanju žena koje su preživjele ovu bolest ili se i dalje bore sa njom.    

Prva “Race for the cure“ u Bosni i Hercegovini održana je 2008. godine, kada je registrirano 2.500 učesnika. Na prošlogodišnjoj utrci je učestvovalo više od 7.500 učesnika iz 46 gradova Bosne i Hercegovine, a ove godine očekuje se više od 8.000 građana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.