SARAJEVO

Vlada KS uvećala koeficijente doktorima medicine i stomatologije

Ova odluka će se primjenjivati od 1. septembra ove godine

Arhiv

Fena

18.9.2018

Vlada Kantona Sarajevo jutros je na vanrednoj sjednici usvojila odluke o uvećanju koeficijenata doktorima medicine i stomatologije, kao i svim uposlenim u oblasti zdravstva te time ispunila zahtjeve Sindikata doktora medicine i stomatologije i Sindikata radnika u zdravstvu KS. Time su stvoreni svi uvjeti za okončanje štrajka zdravstvenih radnika u Kantonu Sarajevo.

Usvojena je odluka o uvećanju koeficijenata složenosti poslova za sve tri grupe zanimanja doktora medicine i stomatologije, utvrđenih u članu 37., a u vezi s članom 67. Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u djelatnosti doktora medicine i stomatologije na teritoriji Kantona Sarajevo, za dodatnih 0,4, a u skladu s članom 67. navedenog kolektivnog ugovora.

Ovo uvećanje će se primjenjivati od 1. septembra ove godine i trajat će do isteka važnosti ovog kolektivnog ugovora.

Vlada je na istoj sjednici donijela i odluku o davanju saglasnosti na izmjene i dopunu Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva za područje Kantona Sarajevo kojim će se izmijeniti član 33. ovog kolektivnog ugovora s ciljem povećanja koeficijenta složenosti za dodatnih 0,3 svim uposlenim u oblasti zdravstva.

Istom odlukom je ovlašten premijer KS Adem Zolj da potpiše izmjene i dopune Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva za područje Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Pres-službe KS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.