REAKCIJE

SDA je patentirala otvaranja svega i svačega u predizbornim kampanjama

Činjenica da se na licu mjesta okupilo nekoliko desetaka građana samo potvrđuje tezu da je narod smogao snage pokazati kadrovima ove političke organizacije šta danas misli o njima

S jučerašnjeg skupa u Hrasnici. Čitalac

Avaz.ba

18.9.2018

Manifestacija koju spominjete u tekstu nije bila nikako dio predizborne kampanje niti je OO SDA Ilidža imao bilo kakvo učešće u organizaciji iste, navodi se u "demantiju" koji su iz SDA dostavili na našu adresu, u vezi s tekstom pod naslovom "Novi fijasko SDA na predizbornom otvaranju trga u Hrasnici''. 

Dešavanja su, kažu, bila u okviru “Dana 1. motorizovanog bataljona”, a sve povodom 26. godišnjice 1. bataljona 4. viteške motorizovane brigade.

Događaj u Hrasnici je samo jedan u nizu onih koji su se dešavali od petka, 14. septembra, do ponedjeljka, 17. septembra, i završili otvaranjem Trga Hrasničkog bataljona, koji je tek spomenute večeri, u spomen na branioce, ponio to ime. Organizatori su pozvali sve zvanične institucije, kao i zvaničnike i općinske vijećnike Općine Ilidža, što je uobičajena praksa.  

Iz SDA tvrde da je dovođenje ovog događaja u vezu s predizbornim skupovima SDA nedopustivo.

U SDA, dakle, još igraju na kartu kratkog pamćenja naroda koji su doveli do siromaštva. Pa zar zaista misle da narod nema snage prisjetiti se da je upravo SDA patentirala otvaranja svega i svačega, ponajviše u vrijeme predizbornih kampanja? I da su "slučajna" pojavljivanja njenih kandidata i kadrova na takvim manifestacijama postala pravilo. 

Sad još kažu da oni nisu bili organizatori skupa u Hrasnici, nego je to, ko biva, neko od udruženja koja baštine tradicije i odbrambeno-oslobodilačku borbu Armije RBiH. Opet argument kratkog sjećanja. Pa upravo u SDA stavljaju znak jednakosti između svoje političke organizacije i kompletne odbrane BiH. Analogijom se može izvući zaključak da je stvarni organizator jučerašnjeg skupa u Hrasnici upravo SDA. A činjenica da se na licu mjesta okupilo nekoliko desetaka građana samo potvrđuje tezu da je narod smogao snage pokazati kadrovima SDA šta danas misli o njima.                             

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.