SKANDAL Nakon završene nastave dječak krenuo kući

Vogošća: Majka prvačića napala i povrijedila učiteljicu

U policiji kažu da od jutros nisu imali intervencija u toj školi

Hayat.ba
19.09.2018 16:49

Foto: Ilustracija

U Osnovnoj školi “Zahid Baručija” u Vogošći danas je majka učenika prvog razreda fizički napala učiteljicu pa je na kraju intervenirala i policija.

Dječak koji pohađa prvi razred je, nakon završene nastave, krenuo kući i ušao u autobus koji ih dovozi do škole i vraća kući. Kako je vrijeme odmicalo, a on se nije pojavljivalo u kući, majka se zabrinula i zaputila se prema školi misleći da se njeno dijete još tamo nalazi. Ali kako dječaka nije bilo ni u školi, tražila je objašnjenje od učiteljice šta se desilo.

– U ovom slučaju škola ne snosi nikakvu odgovornost. Njeno dijete je, zajedno s drugom djecom, sjelo u autobus koji ih vozi u naselja u kojima žive. Navodno, kada je izašlo iz autobusa nije znalo pronaći stan. I tu je nastao problem. Majka tog djeteta je bez razloga napala učiteljicu jer njena obaveza nije da se nakon nastave vozi s učenicima u autobusu i dovodi ih do kućnih vrata – priča izvor koji je želio ostati anoniman, a koji se u vrijeme incidenta našao u dvorištu škole.

Mada je intervenirala i policija, što je potvrdilo nekoliko roditelja, u policiji kažu da od jutros nisu imali intervencija u toj školi.

– Udarila je učiteljicu. Imala je krv po nosu, oko usta. Vrlo neprijatna situacija, posebno zbog toga što se dogodila za vrijeme nastave – govori jedan od roditelja.

Učiteljica je zbog ovog incident, zakazala vanredni roditeljski sastanak.

Tagovi

Škola Napad
NA VRH