SARAJEVO

U Vogošći održan 8. međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici "Ševala Mujić"

Ove godine, osim gimnastičarki iz BiH, učestvovale i učesnice iz drugih zemalja

E. Muračević

E. Muračević

23.9.2018

U vogošćanskoj sportskoj dvorani „Amel Bečković“ jučer i danas održava se još jedna velika internacionalna sportska manifestacija. 

Riječ je o 8. internacionalnom turniru u ritmičkoj gimnastici „Ševala Mujić“, koji je organizirao Gimnastički klub „Olimp“ iz Vogošće. 

Prema riječima Ademira Raščića Aneta, predsjednika „Olimpa“, na turniru je nastupilo 400 gimnastičarki iz više evropskih zemalja.

- Ovo je naša tradicionalna manifestacija koju organiziramo u znak sjećanja na našu heroinu Ševalu Mujić, sportašicu koja je tokom odbrambemo-oslobodilačkog rata u BiH 1992.-1995. godine poginula kao borac Armije Republike Bosne i Hercegovine. 

Ove godine s nama su, osim iz Bosne i Hercegovine, bile i gimnastičarke iz Turske, Srbije, Moldavije, Bugarske, Španije, Crne Gore, Makedonije, Portugala i Njemačke. 

Posebno nas je oduševio nastup ekipe iz Srbije čiji su gimnastičari bili obučeni u kostime s bojama zastave Bosne i Hercegovine. Najuspješnijim pojedincima i ekipama pripali su prigodni pehari i medalje - kazao je Raščić.

E. Muračević

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.