USPJESI

Uposlenici Studentskog centra nakon 17 godina dobili regres

Finansijsko poslovanje nakon 17 godina prvi put stabilno, rekao direktor Curić

U svim sobama u oba doma su novi dušeci, posteljine...

Piše: D. BAŠIĆ

25.9.2018

Nova akademska godina se bliži, međutim, kapacitet od 1.700 mjesta u studentskim domovima još nije popunjen. Na spisku trenutno ima oko 1.400 prijavljenih, a već više od pola njih se smjestilo u svoje sobe kako bi spremni dočekali prvi semestar. Potvrdio nam je ovo direktor JU „Studentski centar“ Tarik Curić (SBB).  

Novi inventar  

- Dosta studenata je stiglo u domove. Imamo i studenata iz inozemstva, jer smo izvršili prijevod naše stranice, tako da su se i oni mogli prijavljivati. Drugi paviljon Doma na Bjelavama je odmah bio popunjen. Kada je riječ o cijeni, ostala je ista kao i prethodne godine – kazao je Curić.  

Direktor Curić nam je kazao kako su se potrudili da ove godine studente dočekaju spremni jer, kako i sam ističe, nakon dugo vremena studenti će imati novi inventar u sobama.

- Imamo nove dušeke, nove posteljine, renovirane kuhinje u domovima u Nedžarićima i na Bjelavama. Također, želim istaći da su kupljeni novi kuhinjski aparati - istakao je Curić, dodavši da je finansijsko poslovanje nakon 17 godina prvi put stabilno i da je radnicima prvi put uplaćen regres.

Veliki planovi  

A kada je riječ o budućim projektima u studentskim domovima, planirane su mnoge rekonstrukcije te nova oprema, kako bi studentima bili osigurani što bolji uvjeti za život.  

- Imamo velike planove za domove. Prvenstveno ćemo renovirati pojedine dijelove. Mijenjat će se stolarija, ali smo i aplicirali kod Fonda za okoliš u vezi s utopljavanjem objekata - kazao je Curić.

Početna cijena 150 KM 

Studenti plaćaju 50 posto troškova, a drugu polovinu kantoni iz kojih studenti dolaze. Tako studenti plaćaju 150 KM, a ostatak doplaćuju kantoni.  

Curić: Planirani su mnogi projekti

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.