PROBLEMI

Ruglo od šetališta na Dobrinji

Mještani ovog naselja su se žalili zbog činjenice da su ploče oštećene jer se vrlo teško, čak i opasno kretati ; Dešavalo se i da mnogi padaju, naročito stariji

Skoro sve ploče na šetalištu su ispucale i uništene. A. Ovčina

A. OVČINA

26.9.2018

Na Bulevaru branilaca Dobrinje u općini Novi Grad već godinama su uništeni pločnici. Prije nekoliko mjeseci postavljene su klupe, zasađena stabla, ali nadležni iz Općine Novi Grad još se nisu odlučili za rekonstrukciju uništenih pločnika koji predstavljaju pravo ruglo.  

Kretanje vozila

Problem je to što je samo na jednom dijelu zabranjeno kretanje vozila pa su mnoge ploče ispucale pod težinom automobila.  

Mještani ovog naselja su se žalili zbog činjenice da su ploče oštećene jer se vrlo teško, čak i opasno kretati. Dešavalo se i da mnogi padaju, naročito stariji.

Jedan od mještana, Haris Šalaka, ističe kako je šetalište u ovakvom stanju minimalno deset godina.

- Ponekad zakrpe dio trotoara ili neku ploču, ali to nije rješenje. Vrlo malo se radi na održavanju, koje je u nadležnosti Općine. Smatram da je potrebno više truda uložiti u izgradnju šetališta i postaviti kvalitetnije ploče – kazao je Šalaka.

Moguće da je u pitanju nedostatak novca, smatra sugrađanin Mirsad Sadžak, ali bez obzira na to, tvrdi, nadležni moraju urediti ovu zonu.

- Dosta pločnika uništile su i granate tokom rata. Djeca i stariji ne mogu normalno hodati ovim šetalištem – istakao je Sadžak.

Osman Agović uputio je apel nadležnima da što prije saniraju ovu, ali i ostale velike i zapuštene pješačke zone na Dobrinju.

Bez odgovora

- Ljudi se mogu povrijediti i pasti svakog trenutka. A kada se to desi, onda je kasno. Bolje je spriječiti – istakao je Agović.

Kako bi saznali da je u planu sanacija ovog i drugih šetališta na Dobrinji kontaktirali smo nadležne u Općini, ali odgovor nismo dobili.


Veliko ruglo grada

Agović je naglasio i to da često dolaze turisti te da ovo šetalište nimalo ne predstavlja lijep prizor. Štaviše, to je veliko ruglo ovog dijela glavnog rada.


Agović: Neophodna sanacija

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.