PROBLEMI

Poplava u naselju Nedžarići jer ViK ne održava cijevi

Prema informacijama koje smo dobili od čitateljice Nasihe Komšić, rano jutros je njeno dvorište bilo pod vodom

Čitateljica

Piše: H.B.

26.9.2018

Pokraj kuće Nasihe Komšić u ulici Branislava Nušića, sarajevsko naselje Nedžarići, jutros oko 5 sati pukla je vodovodna cijev i poplavila skoro cijelo dvorište. 

Razlog pucanja cijevi, prema njenim tvrdnjama, jeste neredovno održavanje cijevi, a koje je u nadležnosti KJKP "Vodovod i kanalizacija"  (ViK) Sarajevo.

Od 6.30 sati Komšić je pokušala stupiti u kontakt s nadležnim službama u ViK-u, ali niko do 8 sati nije odgovorio na njene pozive. 

Komšić navodi da je nakon cjelodnevne muke i poziva, tek oko 15 sati ekipa izašla na lice mjesta. Ekipa ViK-a je samo konstatirala kvar i rekla da će doći druga ekipa da zatvori ventile da bi se spriječilo daljnje otjecanje vode. 

Prema njenim riječima, službenik ViK-a koji je telefonom zaprimio prijavu o kvaru je bio vrlo neljubazan.  

Kao što možete vidjeti na fotografijama u galeriji, više od pola dvorišta se nalazi pod vodom te je bez sumnje voda ušla i u temelje. Voda koja je istekla će biti naplaćena građanima kao da je potrošena u domaćinstvima. Komšić strahuje da će imati dugoročne posljedice u vidu vlage u svojoj kući.

Ovo je druga poplava u istom naselju, prema tvrdnjama Komšić. 

I novinar našeg portala pokušao je stupiti u kontakt s ViK-om putem broja za koji se na njihovoj zvaničnoj internet-stranici navodi da je dostupan 24 sata, međutim, niko nam se nije javio.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.