SPUS

Ukidaju se uvjetni predmeti za ovu akademsku godinu

Odredba o mogućnosti prenošenja neograničenog broja predmeta u okviru 12 ECTS bodova ili dva predmeta neograničenog broja ECTS bodova odnosi se na sve predmete

Arhiv

Avaz.ba

26.9.2018

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS) saopćio je da je na današnjoj sjednici Senata UNSA-e, na inicijativu Rijane Jusufbegović, studenta prorektora, rukovodstva SPUS-a i matičnih vijeća studenata, donesena odluka o ukidanju uvjetnih predmeta i za ovu akademsku godinu.

Kako se navodi, odredba o mogućnosti prenošenja neograničenog broja predmeta u okviru 12 ECTS bodova ili dva predmeta neograničenog broja ECTS bodova odnosi se na sve predmete.

Na taj način odgovorili su na zahtjev studenata pojedinih fakulteta koji su se žalili zbog nemogućnosti prebacivanja jednog ili dva predmeta u narednu godinu. 

​​Podsjetimo, prošle godine je došlo do izmjena u Zakonu o visokoškolskom obrazovanju, a budući da su kasno donesene, i iz tih razloga je Senat donio odluku i zaključak kojima se ukidaju uvjetni predmeti i daje mogućnost prenošenja do 12 ECTS bodova u narednu godinu.

Odluka je donesena 27. septembra 2017. godine, a važila je sve do usklađivanja pravila studiranja I i II ciklusa studija. U međuvremenu je raspisan konkurs za upis studenata za ovu akademsku godinu i na pojedinim fakultetima traje do kraja ovog mjeseca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.