INVESTICIJA

Počela izgradnja policijskog objekta u Srednjem, ministar Mulabdić obišao gradilište

Projekat od velikog značaja kako s aspekta sigurnosti, tako i s aspekta funkcionalnosti i pristupačnosti za građane

Press

Avaz.ba

27.9.2018

Ministar unutrašnjih poslova KS Vedran Mulabdić sa saradnicima i komandirom Policijske stanice Ilijaš Irfanom Nefićem, danas su obišli gradilište objekta u Srednjem u kojem će biti smješteni policijski službenici Policijskog odjeljenja Srednje te referenti Sektora za administraciju Ilijaš. 

- Izgradnja ovog objekta planira se već nekoliko godina, a ove godine uspjeli smo napokon osigurati sredstva i krenuti u realizaciju. Izgradnjom ovog objekta cilj nam je smanjiti troškove i uštedjeti vrijeme našim građanima koji žive na ovom području, da ne moraju kao do sada zbog svake potvrde i izdavanja ličnih dokumenata putovati u Ilijaš - kazao je Mulabdić i dodao da se naselje Srednje prostire se na području od 200 kilometara kvadratnih i u njemu trenutno živi oko 4.000 stanovnika. 

- Velikim dijelom ove teritorije prolazi magistralni put te je realizacija ovog projekta od velikog značaja kako s aspekta sigurnosti, tako i s aspekta funkcionalnosti i pristupačnosti za građane kojima će biti omogućeno ostvarivanje njihovih prava na jednom mjestu - kazao je Mulabdić. 

Predviđeno je da će se objekat sastojati od tri etaže, imat će 238 metara kvadratnih korisne površine koji će uključivati kancelarije, garaže i prateće objekte, a izgradnja će koštati 380.000 KM.

- Za realizaciju ovog projekta iz budžeta Ministarstva unutrašnjih poslova KS u 2018. godini izdvojeno je 200.000, a naredne godine bit će izdvojeno još 180.000 KM, pojasnio je Mulabdić.


Press

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.