RUKOMET

Zahvaljujući ministru Kuriću, rukometna reprezentacija BiH se sprema za EP 2020.

Saradnja na visokom nivou

Kurić: Kontinuirana podrška i pomoć rukometnoj reprezentaciji. MKS KS

Avaz Sport

27.9.2018

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić primio je danas Bilala Šumana, selektora rukometne reprezentacije BiH, i Halila Škaljića, člana Upravnog odbora Rukometnog saveza Federacije BiH, povodom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje počinju u oktobru 2018. godine, dok se samo prvenstvo održava 2020. godine u Norveškoj, Švedskoj i Austriji.   

- Kao i do sada, Ministarstvo kulture i sporta KS će na sve moguće načine podržati naše rukometaše da bi postizali što bolje rezultate. To je naše čvrsto opredjeljenje - kazao je Kurić.

Škaljić je zahvalio ministru Kuriću na svesrdnoj pomoći koju pruža Rukometnom savezu od početka svog mandata. 

- Bez kontinuirane podrške i pomoći ministra Kurića, reprezentacija ne bi mogla odigravati utakmice i realizirati predviđene pripremne aktivnosti - naglasio je Škaljić.

''Ministra Mirvada Kurića poznajem dugi niz godina i naša saradnja od početka njegovog mandata je fantastična. U ime Rukometnog saveza i reprezentacije BiH te stručnog štaba i igrača, još jednom ogromno hvala na svemu što ministar radi za našu reprezentaciju. Naš cilj je igranje Evropskog prvenstva 2020. godine i nadamo se da će ministar Kurić biti dio našeg tima, jer je to svojim djelima zaslužio - rekao je Šuman.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.