SARAJEVO

Mališani savladali strah od ljekara

A. S.

30.9.2018

U organizaciji Predškolske ustanove "Ću-Ću", marketing agencije "Republic" i Udruženja studenata medicine u Bosni i Hercegovini "BoHeMSA" održana je edukativno - zabavna radionica "Bolnica za plišane medvjediće".

Tako su djeca iz vrtića "Ću-Ću", sa organizatorima Indirom Krkbešević i Alenom Ćorovićem, te specijalistom urgentne medicine dr. Merimom Šišić i studenticama Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Lejlom Ivanišević i Eminom Letić, na veoma zabavan i interaktivan način naučili što treba raditi kada se neko ozlijedi, na koji način se kontaktiraju doktori i što to doktor radi kada smo bolesni.

Naši maleni sugrađani jučer su pokazali hrabrost i suočili se sa strahom od ljekara kroz zabavno-edukativni program „Bolnica za plišane medvjediće“. Radi se o projektu koji je nastao kao ideja direktorice vrtića „Ću-Ću“ Indire Krkbešević, a koja nam je kazala da im je cilj pomoći edukatorima i roditeljima da razumiju šta se krije iza dječijeg straha od ljekara.  

Da izliječe bolesne plišane medvjediće mališanima su pomogli ljekari i studenti medicine, koji su im pomogli da se preobuku u ljekare i pokazali kako se koriste medicinska pomagala. Studentica medicine Emina Letić kazala je da ovakve radionice pomažu razvijanju empatije i da djecu uče kako treba pomoći i životinjama i ljudima.

Oduševljenje nije skrivala ni Edita Gluhačević, čija je kćerka Amna učestvovala u radionici.

- Ovo je super ideja. Mi smo oduševljeni. Tek smo se priključili ovom vrtiću, nismo ni znali šta nas očekuje. Odlično je sve osmišljeno – rekla je Gluhačević.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.