SARAJEVO

Ministar Kurić obišao radove na atriju BKC-a

Kurić zadovoljan dinamikom radova i kontinuirano dobrim rezultatima menadžmenta ove institucije, na čelu s direktorom Edinom Urjanom Kukavicom

Ministar Kurić i direktor BKC-a Edin Urjan Kukavica. A. Durgut

A.T.

3.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Ministar kulture i sporta KS Mirvad Kurić jutros je u pratnji direktora Bosanskog kulturnog centra (BKC) Edina Urjana Kukavice obišao radove na rekonstrukciji atrija u BKC-u.

Trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji krova i poda. 

Ministar Kurić kazao je da je zadovoljan dinamikom radova te da završetak rekonstrukcije očekuje za 15 dana.

Kazao je da je, nakon rekonstrukcije atrija, sljedeći korak obnova unutrašnjosti BKC-a. 

Ministar Kurić je istakao da je BKC peta kulturna institucija koja je u posljednje tri godine doživjela ovakvu rekonstrukciju i dodao da je Ministarstvo kulture i sporta KS za rekonstrukciju atrija osiguralo 110.000 maraka.

- Ja se zahvaljujem direktoru Kukavici i cijelom menadžmatu koji su ušli u ovakav projekt. Naravno, ministarstvo kulture i sporta je podržalo ovaj projekt i idemo dalje - rekao je Kurić kazavši da će ovo uskoro biti jedan ugodan prostor galerijskog tipa.

Izgradnja male scene Narodnog pozorišta jedan je od kapitalnih projekata u narednoj godini.

Edin Urijan Kukavica kazao je da je rekonstrukcija atrija počela prije mjesec i po te da je to nastavak kontinuiranog ulaganja u ovu, jednu od najvažnijih i najagilnijih institucija kulture u KS.

Istakao je da su u proteklom periodu uradili mnogo posla u ovoj instituciji, a u smislu infrastrukture, rekonstruirali su kompletan krov atrija i napravili stakleni dio.

- Rekonstruirali smo i galeriju BKC-a. Radi se o jedno opsežnoj rekonstrukciji. Radovi su u toku. Cijena krova i poda je nekih 104.000 KM - rekao je Kukavica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.