SARAJEVO

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata UNSA-e dobio medicinsku opremu

Opremu doniralo Federalno ministarstvo rada i socijalne politike

Fena

Avaz.ba

3.10.2018

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, zajedno s Institutom za medicinsko vještačenje, prepoznalo je potrebe Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Univerziteta u Sarajevu za medicinskom opremom te su im danas uručeni kompletan laboratorij i mobilni EKG aparat.

Pomoćnik federalnog ministra za oblast penzijsko-invalidskog osiguranja Kenan Spahić kazao je novinarima da je vrijednost donirane medicinske opreme oko 45.000 KM.

- Ustanova kojoj smo opremu donirali iskazala je potrebu, a ne sumnjamo da će je koristiti u svakodnevnom radu za zaštiti zdravlja studenata, nama bitne populacije - naglasio je Spahić.

Direktorica Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Univerziteta u Sarajevu Žana Pozderac-Jahović zahvalna je za donaciju te kaže da će umnogome unaprijediti njihov rad.

- Namjeravamo raditi na unapređenju dijagnostike u našoj instituciji, unaprijediti i kvalitet usluga za pacijente - naglasila je.

Precizira da se Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata UNSA-e primarno bavi zaštitom zdravlja studenata, profesora i ostalog osoblja Univerziteta u Sarajevu i ostalih univerziteta. Promoviraju i zdrave životne stilove, odnosno bave se i edukativnim programom jer smatraju da je preventivno djelovanje bitan segment medicinske struke i nauke.

Institut za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja donio je odluku o doniranju medicinske opreme uz prethodnu saglasnost Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.