SARAJEVO

Vijeće nacionalnih manjina KS uručilo zahvalnicu ministru Nenadiću

Prepoznat proaktivni rad ministra

Arhiv

Fena

3.10.2018

Vijeće nacionalnih manjina Kantona Sarajevo dodijelilo je danas zahvalnicu Ministarstvu pravde i uprave KS i ministru Mariju Nenadiću lično za dugogodišnju podršku i izuzetan doprinos radu i djelovanju Vijeća.

- Vijeće je prepoznalo proaktivni rad i doprinos ovog ministarstva, koje je pod rukovodstvom ministra Nenadića radilo na institucionalnom i sistemskom poboljšanju položaja nacionalnih manjina i generalno zaštiti ljudskih prava u Kantonu Sarajevo - obrazložio je predsjedavajući Vijeća Davor Ebner i izrazio očekivanja da će dobra saradnja biti nastavljena.

Ministar Nenadić je naglasio da je njegov stav u pogledu položaja nacionalnih manjina dobro poznat, odnosno da prava svih ljudi moraju biti jednaka, kao što je to navedeno i u Općoj deklaraciji o pravima čovjeka koju je usvojila Generalna skupština UN-a 1948. godine. Istakao je da u Kantonu Sarajevo trenutno funkcionira 19 nacionalnih manjina.

- Nacionalne manjine su uvijek bile dio kulturnog, društvenog i historijskog miljea grada, Kantona Sarajevo i BiH. Sarajevo je kao multietnički grad prepoznatljiv i poznat svugdje u svijetu i uvijek ću se zalagati da sačuvam takvu sliku Sarajeva i njegove vrijednosti - naglasio je ministar Nenadić, saopćeno je iz Pres-službe KS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.