SARAJEVO

Curić: Teretana, čitaonica, hrane u izobilju, renovirane sobe, a cijena ostala ista

Almir Škrijelj, rukovodilac smještaja, pozvao je studente da izaberu Studentski centar jer nigdje drugo neće imati više opcija i mogućnosti za manje novca

A. Durgut

A. S.

4.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

U Studentskom centru u Nedžarićima održana je pres-konferencija povodom početka akademske 2018./2019. godine, a obratili su se predsjednik Studentskog centra Tarik Curić, predstavnici rukovodstva smještaja i ishrane Almir Škrijelj i Samira Kodrić te šef tima za ljudske resurse Edina Demirović. 

Prema riječima Curića, Studentski dom ima novih 1.400 studenata, međutim, očekuje se da će taj broj biti veći, s obzirom na to da neki još čekaju rezultate upisa. Novi studenti, ali i oni stari ove godine ulaze u renovirane sobe, a obnovljene su i kuhinjske prostorije. Na raspolaganju su im čitaonice i teretane, a studente koji dolaze iz drugih gradova BiH upoznaju sa svime što nudi Sarajevo, njegovom historijom i tradicijom.

- Poruka studentima i svim roditeljima Bosne i Hercegovine jeste da su vrata Studentskog centra otvorena. Cijena smještaja ostaje ista kao i prošle godine i zaista je dobro mjesto za studente. Mi se trudimo da pazimo na njih i pružimo im sve što je potrebno. Puno pažnje posvećujemo njihovoj ishrani koja prati sve propise i standarde i, ono što je najvažnije istaknuti, nemaju ograničene količine, mogu se poslužiti koliko puta žele. Nastojimo da ponudimo i različite aktivnosti poput izleta i druženja, tako da imaju zaokružen društveni život – kazao je Curić.

Almir Škrijelj, rukovodilac smještaja, pozvao je studente da izaberu Studentski centar je nigdje drugo neće imati više opcija i mogućnosti za manje novca.

- Trenutno radimo na kategorizaciji soba jer imamo puno zahtjeva za jednokrevetne i dvokrevetne sobe. Cijene su ostale iste, a osigurani su bolji uvjeti za život. Potpisali smo ugovor s Univerzitetom u Sarajevu o pružanju smještaja i za strane studente, mada njihov broj trenutno nije veliki – dodao je Škrijelj.

Samira Kodrić, rukovodilac ishrane, kazala je kako namjeravaju uskoro aplicirati i za halal certifikat, a da studenti trenutno imaju dva obroka dnevno, ručak i večeru i da se radi na tome da im se osigura i doručak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.