Na drugu godišnjicu smrti otkriva se spomen-obilježje Selmi Agić i Editi Malkoč

SARAJEVO Sutra ispred Filozofskog fakulteta

Na drugu godišnjicu smrti otkriva se spomen-obilježje Selmi Agić i Editi Malkoč Sanjin Sefić je krajem septembra osuđen na 14,5 godina zatvora prvostepenom presudom Sudskog vijeća

Sutra će biti obilježena druga godišnjica smrti dvije studentice Selme Agić iz Bugojna i Edite Malkoč iz Bosanske Krupe, koje je 10. oktobra 2016. godine na pješačkom prijelazu u Sarajevu Sanjin Sefić udario automobilom koji se kretao velikom brzinom, prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu.

Ovim povodom ispred Filozofskog fakulteta u Sarajevu sutra će biti otkriveno spomen-obilježje za Selmu i Editu. Za Bugojance koji žele prisustvovati ovom događaju osiguran je prijevoz s platoa KSC-a u 13 sati.

Inače, Sanjin Sefić je krajem septembra osuđen na 14,5 godina zatvora prvostepenom presudom Sudskog vijeća Kantonalnog suda u Sarajevu. Sudsko vijeće proglasilo je Sefića krivim po obje tačke optužnice, odnosno za počinjenje dva teška krivična djela, protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom stradanja dvije osobe i ne ukazivanja pomoći nakon saobraćajne nesreće.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH