SARAJEVO

Otkriveno spomen-obilježje Editi Malkoč i Selmi Agić

Njih je 10. oktobra 2016. godine na pješačkom prijelazu Sanjin Sefić udario automobilom koji se kretao velikom brzinom, prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu

Dvije godine od pogibije studentica. A. Durgut

A. S.

10.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9

Spomen-obilježje tragično stradalim studenticama Editi Malkoč i Selmi Agić otkriveno je danas ispred Filozofskog fakulteta.

Povodom toga, održan je i komemorativni skup na kojem su se prisutnima obratili rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj i dekan Filozofskog fakulteta Muhamed Dželilović. Događaju je prisustvovao veliki broj građana i studenata.  

Danas je druga godišnjica tragične smrti dvije studentice Selme Agić iz Bugojna i Edite Malkoč iz Bosanske Krupe, koje je 10. oktobra 2016. godine na pješačkom prijelazu u Sarajevu Sanjin Sefić udario automobilom koji se kretao velikom brzinom, prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu.

Inače, Sanjin Sefić je krajem septembra osuđen na 14,5 godina zatvora prvostepenom presudom Sudskog vijeća Kantonalnog suda u Sarajevu. Sudsko vijeće proglasilo je Sefića krivim po obje tačke optužnice, odnosno za počinjenje dva teška krivična djela, protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom stradanja dvije osobe i neukazivanja pomoći nakon saobraćajne nesreće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.