PRILIKE

Održana prezentacija Erasmus plus programa

Svi koji su bili prisutni mogli su se informirati o tome šta nudi, koji je značaj ovog projekta, koje su prednosti i mane i kako mogu učestvovati u projektu

A. Smajić

A.Sm.

12.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Prezentacija Erasmus plus programa povodom Internacionalnog Erasmus dana održana je danas u prostorijama Historijskog muzeja.

Ovoj prezentaciji mogli su prisustvovati svi domaći studenti, nastavnici i saradnici Univerziteta u Sarajevu.

Svi koji su bili prisutni na ovoj prezentaciji mogli su se informirati o tome šta nudi, koji je značaj ovog projekta, koje su prednosti i mane i kako mogu učestvovati u projektu.

Zamjenik šefa Delegacije EU Khaldoun Sinno kazao je da je Erasmus program jedan od vodećih programa EU. Istakao je kako je glavna prednost to što se iz godine u godinu povećava broj studenata. Kazao je da je projekat jako koristan te se na taj način upoznaje druga kultura, akademsko okruženje, drugi jezik.

Tu su i drugi benefiti kao sto su sklapanje prijateljstava koja će ih pratiti cijeli život. Želimo ohrabriti sve zainteresirane studente da se jave, da vide opcije i programe koji su dostupni na njihovim fakultetima. Hidajeta Kurtić, bivši Erasmus student farmacije na Univerzitetu u Portu u Portugalu i državni predstavnik Erasmus studentske mreže u BiH, kazala nam je da ju je samo jedna prezentacija potakla na to da se informira i da aplicira.

Projekt ima i prednosti, ali i mane, međutim, to se sve može prevazići. Prednosti su putovanja, upoznavanje novih ljudi, usavršavanje jezika.Ono što ona želi da uradi jeste to da promovira BiH i da kreiraju nove erasmus ambasadore budući da trenutno ruše sve stereotipe o BiH. Hidajeta nam je poručila da je najbolje izazvati sebe jer samo na taj način učite.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.