ISTOČNO SARAJEVO

Problem napuštenih pasa riješiti trajno, humano i zakonski

Za najmlađe je pripremljena i radionica, gdje je klaun Šašavko djeci crtao lica i pravio balone u obliku pasa

Druženje vlasnika pasa organizirano u dvorištu škole

Piše: A. T.

13.10.2018

U dvorištu Osnovne škole „Sveti Sava“ u Lukavici upriličeno je druženje povodom prve promocije odgovornog vlasništva pasa, škole za pse, te programa edukacije školske djece i besplatne sterilizacije vlasničkih pasa koji su tek počeli u svim općinama Istočnog Sarajeva. Promociju je organizirala Fondacija „Dogs Trust“ kako bi pomogla da se problem napuštenih pasa riješi efikasno, trajno, humano i zakonski. 

Raznovrstan program

Vlasnici pasa u društvu svojih ljubimaca, brojni mališani sa roditeljima i nastavnici uživali su u raznovrsnom programu. Za najmlađe je pripremljena i radionica, gdje je klaun Šašavko djeci isrcrtavao lica i pravio balone u obliku pasa.    

Ovo je ujedno bila i prilika da se vlasnici pasa iz Istočnog Sarajeva uz pomoć instruktora iz škole za pse upoznaju s programom za obuku pasa po principu pozitivne motivacije, koja im je dostupna u Semizovcu.

Također su imali mogućnost registrirati se za besplatnu Školu za pse i konsultirati se s veterinarskim stručnjakom koji je dio tima Fondacije o sterilizaciji svog psa.

Izvrsna saradnja

Fondacija „Dogs Trust“ provodi svoje programe na oko 54 posto teritorija BiH, a pokriva gotovo dvije trećine bh. entiteta RS, uz izvrsnu saradnju s lokalnim vlastima i Veterinarskom komorom.

I najmlađi uživali u programu

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.