JUBILEJI

"Steleks" slavi 50. rođendan

Druženje će biti 20. oktobra u Domu mladih

Udruženje osnovano 22. novembra 1968. godine

Piše: D.B.

14.10.2018

Udruženje studenata Elektrotehničkog fakulteta „Steleks“ ove godine slavi 50 godina postojanja. I to im s pravom daje laskavu titulu najstarijeg studentskog udruženja u BiH. Shodno tome, udruženje će organizirati veliku proslavu rođendana.

Matično udruženje

Proslava pod nazivom „Steleks 50“ bit će održana 20. oktobra u Domu mladih s početkom u 21 sat. Osiguran je i muzički program, a prisutne će zabavljati Gordan Dizdarević Grk, „Lana & Band“ te DJ RAGE.

- „Steleks“ je matično udruženje studenata Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu. Osnovan je 22. novembra 1968. da bi pomogao studentima pri ostvarivanju njihovih osnovnih prava tokom studija, što je i primarni zadatak. Tokom vremena ova organizacija je dobivala na značaju i zauzela glavno mjesto u organiziranju studenata Elektrotehnike, te i u društvenom životu studenata cijelog univerziteta dala svoj doprinos organizirajući razne aktivnosti edukativnog, kulturnog, sportskog sadržaja. „Steleks“ je dobitnik i Šestoaprilske nagrade – kaže Fuad Hajdarević, predsjednik Udruženja „Steleks“.

Prvi predsjednik

Inicijatori, to jest osnivači „Steleksa“ su Pavle Blum, Gojko Babić, prvi predsjednik Društva, Mašo Užičanin, Nikolina Milošević, Miro Vego, Zoran Dropulić, Andrija Batrolović, Dunja Uzunović, Mina Pilav, Mirsad Pirić, Pero Boro, Ibrahim Polimac, Emir Sefo i Mustafa Trklja, drugi predsjednik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.