ZIMSKA SEZONA

"Rad" nabavio 4.500 tona frakcije i soli za posipanje

Narednih dana počinjemo saditi 100.000 komada cvijeća u šest općina u KS, rekla Hamza

U preduzeću „Rad“ urađen i remont vozila koja su bila angažirana na ljetnom održavanju. A. Durgut

A. TABAK

19.10.2018

Iako zimska služba "Rada" zvanično počinje s radom 15. novembra, sve je već sada spremno za zimsku sezonu. To nam je potvrdio i portparol ovog preduzeća Mirza Ramić istakavši da je već nabavljeno 1.500 tona frakcije i 3.000 tona soli.  

Ekipe na terenu

- Također, osigurat će se 25 do 30 posto rezervnog materijala. Nabavljeno je i 100 tona kalcijhlorida protiv nastajanja leda. Po završetku prethodne zimske sezone, krenuli smo i s remontom vozila koja su bila angažirana na ljetnom održavanju. Sada imamo spremnih 56 vozila – rekao je Ramić naglasivši da rad Zimske službe traje do 15. marta, ali da se može produžiti i početi ranije ukoliko bude snijega.

Istakao je da je preduzeće "Rad" zaduženo za čišćenje ulica u četiri gradske općine te da s njima imaju već potpisane sporazume kao i s Direkcijom za ceste, ali da se svake godine raspisuju novi javni pozivi.

Kako bi što spremniji dočekali zimsku sezonu, na pripremama ovih dana marljivo rade i uposlenici „Parka“.

Aldijana Hamza, portparol "Parka", kazala je da su s pripremama već počeli i da su njihove ekipe na terenu od prvog dana jeseni vrlo aktivne.

Šumarski fakultet

- Ovih dana naši radnici intenzivnije će orezivati stabla. Prošle sedmice završili smo proizvodnju sezonskog dvogodišnjeg cvijeća, a uporedo smo počeli i sa uklanjanjem jednogodišnjeg cvijeća na terenu. Također, očekujemo da Šumarski fakultet pregleda naš rasadni materijal, tako da već narednih dana počinjemo saditi 100.000 komada cvijeća u šest općina u KS – rekla je Hamza.

Priprema mehanizacije 

Hamza je istakla da će u narednim danima raditi i na pripremanju mehanizacije. Sve, kaže, mora biti spremno ukoliko padne snijeg u oktobru ili novembru, kako bi se adekvatno mogle zaštititi krošnje od lomova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.