SARAJEVO

Forto: Nadam se da će proces koji smo započeli donijeti novu skupštinsku većinu u KS

Ova stvar koju radimo je najbolja stvar i mi radimo u interesu građana Sarajevskog kantona

M. Kadrić

Fu.M.

19.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Ova stvar koju radimo je najbolja stvar i mi radimo u interesu građana Sarajevskog kantona. I dalje smatramo da izbori nisu bili fer i pošteni i mi smo već najavili žalbe CIK-u, a ukoliko ne budu uvažene, ići ćemo i ka tužilaštvu. 

Ozbiljnost situacije i u zemlji i u Kantonu ne daje nam za pravo da ne radimo ništa i zbog toga smo krenuli u ovaj proces, za koji se nadam da će biti pozitivan. Nije nam bitna matematika i koliko će ko dobiti ministara, nego nas zanimaju projekti i sve ono što zaslužuju građani Sarajeva, izjavio je Damir Mašić, politički direktor SDP-a, nakon današnjeg sastanka predstavnika stranke koju zastupa, Naše stranke i DF-a.

Dodao je da je zadovoljan danas dogovorenim, kao i da će javnost o svim narednim koracima biti pravovremeno obavještavana.

Predstavnici SDP-a, DF-a i Naše stranke danas u Sarajevu počeli su razgovore o formiranju nove skupštinske većine u Kantonu Sarajevo.

Edin Forto, potpredsjednik Naše stranke, kazao je na pres-konferenciji nakon prvog međustranačkog sastanka da je dogovoren način informiranja javnosti o ovom procesu te izrazio nadu da će pregovori donijeti novu skupštinsku većinu u KS.

Njegov kolega iz DF-a Milan Dunović istaknuo je da je ovim sastankom potvrđena najava triju stranaka o formiranju vlasti bez SDA.

- Želim reći da smo današnjim sastankom potvrdili ono što smo najavili, a to je da niko od nas ne želi sa SDA, nego da je ovo koalicija ustvari okupljena oko programa. Mi idemo s nekim preliminarnim rezultatima u Kantonu Sarajevo, dogovorili smo naredne sastanke i u kojem smjeru idemo - kazao je Dunović. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.