POSJETE

Mališani uživali u obilasku životinja

Sve je odlično, prelijepo i, što je najbitnije, čisto je, rekla je Tahirović

Brojni građani uživali u “Pionirskoj dolini”. M. Kadrić

Piše: E. PARLIĆ

21.10.2018

Brojni mališani jučer su u društvu svojih roditelja uživali u “Pionirskoj dolini”. Pažnju su im najviše okupirale životinje, a nije izostala ni igra u obližnjem parku. Dječija graja i smijeh odzavanjali su “Pionirskom dolinom”. Naša ekipa srela je tek ponekog radnika u ovoj oazi mira kako užurbano rade da životinjama osiguraju sve što im je potrebno. Nisu zaboravili urediti ni zelene površine, na kojima se nije mogao vidjeti ni papirić. 

Jesenji dani

U obilasku životinja sreli smo i Admira Brankovića, koji je bio u društvu kćerke Jasmine. Kaže da dolaze često, a “Pionirsku” najviše vole posjećivati u jesenjim danima.

- Odrastao sam u ovom gradu, ovo je, zaista, divno mjesto. Kćerka uživa kad god dođemo. Kako sam živio izvan BiH, posjetio sam dosta zooloških vrtova, koji su imali mnogo raznovrsnih sadržaja. Malo sam razočaran što nisu nabavili još novih životinja – rekao je Branković.

“Pionirsku dolinu” svakog vikenda posjećuje Aldijana Tahirović s djecom.

- Sve je odlično, prelijepo i, što je najbitnije, čisto je. Djeca se lijepo zabavljaju, ima dosta sadržaja za njih. A najviše od svega vole gledati životinje. Tigar im je posebno zanimljiv – rekla je Tahirović.

Može bolje

Da uvijek može bolje, smatra i sugrađanka Edina Avdagić, koja često dođe s kćerkom i sinom.

- Lijepo nam je ovdje. Zadovoljna sam sadržajima, ali moglo bi to biti još bolje. Nadam se da će uskoro doći više životinja – rekla je Avdagić.

Spremni za zimu 

Iz preduzeća “Park” kazali su nam da su počeli pripreme za nadolazeće zimske dane.

- Što se tiče životinja, one će od 1. novembra biti na zimskom režimu ishrane. Mi smo već spremni i pripremili smo prostorije u koje ćemo sladištiti veće količine hrane, koja je potrebna životinjama da prezime – kazali su iz “Parka”.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.