EKSKLUZIVNO

Sarajlije će u najluđoj noći zabavljati Hari Mata Hari

Još nije određena ni tačna lokacija javnog dočeka 2019., a iako je prošle dvije godine to bio Trg BiH na Marindvoru, za doček ove godine u opticaju je više lokacija u gradu i još nije određena konačna

Hari Mata Hari: U Gradskoj upravi vjeruju da će napraviti spektakl

Piše: S. MUHIĆ

24.10.2018

Sarajlije će na javnom dočeku Nove godine zabavljati Hari Mata Hari, saznaje „Dnevni avaz“. Nakon što je na dočeku 2018. Dino Merlin pjevao pred oko 100.000 ljudi, a lani Zdravko Čolić, također, ispunio Trg BiH, te tako u najluđoj noći naš grad učiniti centrom regije i šire, u Gradskoj upravi, koja je organizator, i doček 2019. s Harijem žele učiniti veličanstvenim.

Završni detalji

Kako saznajemo od izvora bliskog Gradu, ugovor s Harijem Mata Harijem trebao bi biti potpisan do petka, a još se dogovaraju završni detalji.  

- Također, još nije određena ni tačna lokacija javnog dočeka 2019. Iako je prošle dvije godine to bio Trg BiH na Marindvoru, za doček ove godine u opticaju je više lokacija u gradu i još se nije odredila konačna – rekao je „Avazov“ izvor.

Vjeruje se da će Hari Mata Hari uspjeti ponoviti Merlinov i Čolin spektakl, što je i cilj čelnika Grada, koji žele nastaviti tradiciju javnog dočeka Nove godine i zadržati poziciju najatraktivnije turističke destinacije za provod u najluđoj noći u ovom dijelu Evrope.

Domaće grupe

Navodno bi prije Harija trebale nastupiti još neke manje etablirane domaće grupe i pjevači. No, i o tom segmentu pregovori još traju, ali pravnom timu Grada najbitnije je da se na vrijeme potpiše ugovor s Harijem Mata Harijem, kako bi se moglo početi s pripremama i organizacijom najavljenog spektakla.

 U opticaju i „Bijelo dugme“

Također, kako nam je potvrđeno, pregovori su vođeni i s „Bijelim dugmetom“, te se između te grupe i Harija odlučilo za Harija. Navodno bi „Bijelo dugme“ moglo nastupiti na dočeku naredne godine.  

Merlin i Čola protekle dvije godine uspjeli napraviti spektakl i Sarajevo u najluđoj noći učiniti centrom regije

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.