IMENOVANJA

Planinčić direktorica, Mirvić dobio tri glasa

Sejdo Mirvić, kandidat za direktora, nije prisustvovao izborima

U prostorijama škole sinoć održani izbori za direktora. M. Kadrić

A. TABAK

24.10.2018

U Osnovnoj školi „Hrasno“ sinoć su održani izbori za direktora, gdje je uvjerljivu pobjedu odnijela Nermina Planinčić, koja inače obnaša funkciju v. d. direktora ove škole.  

Uredno obavješten

Za Nerminu Planinčić glasalo je 67 uposlenika i 27 roditelja, dok je njen protukandidat Sejdo Mirvić, bivši direktor ove škole, dobio svega tri glasa, i to od roditelja. Nijedan uposlenik škole Mirviću nije dao glas.

Inače, Sejdo Mirvić, javnosti poznat kao direktor koji je krajem juna odbio predati dužnost sakrivši službene pečate u sefu, sinoć nije prisustvovao izboru. Navodno, nije dobio poziv, što Vijeće roditelja oštro demantira.

Ahmed Hodžić, član Vijeća roditelja koji je prisustvovao sinoćnjim izborima, kazao je da se Mirvić nije pojavio iako je bio uredno informiran.

Bez problema

- Obavijestili smo ga kada se izbori održavaju. Imamo čak i otpremnice koje potvrđuju da je primio poštu. Nermina Planinčić je prisustvovala izborima, predstavila se, a on nije. Sve je prošlo bez problema. Roditelji su sa 80 posto glasova podržali Nerminu - rekao je Hodžić.

Četiri listića nevažeća 

Osim članova Vijeća roditelja, izbore za direktora u ovoj školi pratili su i predstavnici Sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja. 

Predsjednik Sindikata Saudin Sivro kazao nam je da je od 79 uposlenika škole 67 glasalo za Planinčić, četiri listića su bila nevažeća, dok osmero radnika nije glasalo. Od 33 člana Vijeća roditelja sinoć je glasalo njih 30. Od toga 27 glasova pripalo je Planinčić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.