SARAJEVO

Novo okupljanje građana zbog brutalnog ubistva policajaca

Isto okupljanje je i apel vlastima da dopusti policiji veće ovlasti te da učini promjene kojima bi policija bila sigurnija u svrsi pravilnog ostvarenja zaštite građana i njihove imovine

Avaz.ba

27.10.2018

Na Facebook grupi "Skup podrške policiji Kantona Sarajevo" građani Sarajeva pozvani su na Trg djece Sarajeva da odaju počast brutalno ubijenim policajcima Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću.

Skup organizira Udruženje "Val" u ponedjeljak, 29. oktobra, s početkom u 18 sati.

- Ovom prilikom pozvane su i sve druge nevladine organizacije i udruženja bez obzira na djelatnost da se pridruže i podrže ovu aktivnost te na taj način animiraju sve građane. Veoma je bitno da se iskažu podrška i daljnje povjerenje u policiju, jer na taj način dajemo iskrenu potporu sektoru u BiH koji zaista uvijek stoji za svaki problem građana - piše u pozivu na Facebooku.

Navode da su Park ubijene djece Sarajeva (Trg djece Sarajeva) odabrali kao mjesto okupljanja iz razloga što su ovi službenici sigurno u ratnom periodu bili mladi ljudi koji su voljeli svoju zemlju, a toliko godina nakon najgorih dešavanja u njoj dali su život na jedan vrlo nehuman i hladnokrvan način.  

- Isto okupljanje je i apel vlastima da dopusti policiji veće ovlasti te da učini promjene kojima bi policija bila sigurnija u svrsi pravilnog ostvarenja zaštite građana i njihove imovine. Okupljanje se indirektno može tumačiti  kao i glas građana da neće više tolerirati život u općoj nesigurnosti - piše u saopćenju.

Podsjetimo, policajci Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su jučer ujutro prilikom vršenja redovnih policijskih aktivnosti. Na njih su pucali automafijaši.

Više osoba koje se mogu dovesti u vezu s ubistvom policajaca privedeno je u prostorije MUP-a KS, gdje će biti ispitane, a danas će biti nastavljena istraga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.