SKANDALI

Stambolić: Načelnik Memić je nastupio kao pravi kočijaš; Memić: Stambolić nas maltretira već dvije godine

Memiću sam odgovorio prostačino matora, kako te nije stid ovako se ponašati, je li te sramota tvojih godina, rekao Stambolić

Memić: Uvrede i neprimjeren način komunikacije neću tolerirati

Piše: A. TABAK

27.10.2018

Neviđen incident desio se na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Ilidža kada je došlo do otvorenog sukoba između načelnika Senaida Memića (SDA) i vijećnika Tarika Stambolića (Narod i pravda). Pale su teške riječi i uvrede, a situacija je eskalirala kada je Stambolić pokrenuo inicijativu koja se tiče objave javnih nabavki na službenoj stranici Općine.

Luđačka reakcija

Kako je kazao Stambolić za „Avaz“, zahtijevao je da se na stranici Općine objave tenderi s brojem ugovora, nazivom nabavke, nazivom firme izvođača, iznosi javne nabavke s aneksima ugovora, nadzori i rokovi radova. To je, kaže, uradio jer opravdano sumnja u kriminal, jer ista firma dobiva sve poslove koje radi Općina.

- Međutim, načelnik je imao luđačku reakciju i kočijaški je nastupio. Počeo me vrijeđati. Kazao mi je da sam budala i da ne znam šta radim, da nemam pojma. To je bilo prijeteći. Također, rekao mi je da sam za fijakera, na šta sam mu ja odgovorio prostačino matora, kako te nije stid ovako se ponašati, je li te sramota tvojih godina – rekao je Stambolić.

Osim toga, kaže, na pauzi sjednice kritizirala ga je i Memićeva supruga, koja je inače visoki rukovodilac u Općini.

- Zatim se ponovo vratio načelnik i počeo mi prijetiti. Rekao mi je vidjet ćeš za ovo, zapamtit ćeš me kad-tad u životu. Zbog svega ovoga u ponedjeljak ću ga prijaviti Etičkoj komisiji Vijeća. A policiji sam ga već prijavio za prijetnje – rekao je Stambolić.

Reagira negativno

S druge strane, načelnik Senaid Memić za „Avaz“ je kazao da događaj koji se zbio na sjednici ne bi nazvao incidentom, jer nije bilo sukoba, nego reakcijom na komunikaciju vijećnika koji maltretira već dvije godine Općinsko vijeće.

- Stambolić reagira negativno na sve što se dešava u Općini Ilidža, nekorektno, neodgovorno, zlonamjerno i populistički. Ispada da su vijećnici Tarik Stambolić i Nermin Muzur, nakon što su promijenili vjeru i partiju, promijenili i pamet, čime prave haos među službenicima, šireći strah da se bilo šta uradi. Svaki započeti projekt nazivaju kriminalom i lopovlukom – rekao je, između ostalog, Memić, naglasivši da uvrede i neprimjeren način komunikacije neće tolerirati.

Reakcija Etičke komisije

Što se tiče poduzimanja mjera, Memić je istakao da postoji Etička komisija Općinskog vijeća. Ta komisija, tvrdi, treba da odgovori gdje je etika u zahtjevima koje Stambolić iznosi.

Stambolić: Načelnik me vrijeđao i kazao mi da sam budala

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.