DOM ZDRAVLJA

Termin za fizikalne terapije pacijent dobio u avgustu 2019.

Na fizikalni tretman u Vogošći pacijent mora čekati više od deset mjeseci ; Usluga je katastrofalna, tvrdi Đedović

Đedović: Ne mogu bez terapija

Piše: A. TABAK

30.10.2018

Na fizikalni tretman u Domu zdravlja Vogošća pacijent Bekir Đedović mora čekati više od deset mjeseci. Požalio se kako su ga u ovom domu zdravlja naručili tek za 9. avgust naredne godine, što je za njega previše s obzirom na zdravstvene probleme koje ima. 

Obavezan tretman

- Meni je godišnje obavezan tretman, jer imam diskus herniju i bez toga ne mogu. Na taj način održavam kičmu kako ne bih morao na operaciju. Fizikalni tretman mi je neophodan. Prošli put sam se naručio i čekao tri mjeseca, čime sam bio nezadovoljan. Sad, da bih dobio termin na vrijeme, otišao sam ranije da se naručim – rekao je Đedović.

Kaže da nije mogao vjerovati da toliko dugo mora čekati na fizikalnu terapiju te da je u početku mislio da se medicinska sestra koja mu je zakazala termin, šali s njim.

- Doktorica se pravda time što na Odjelu fizijatrije radi jedan doktor te da su potrebna dva. A sala za prijem pacijenata je poluprazna. Pola ležajeva je prazno. Ta usluga za fizikalni tretman je katastrofalna – rekao je Đedović.

Stepen odgovornosti

Arman Šarkić, portparol Doma zdravlja KS, kazao nam je jučer da je menadžment ustanove pokrenuo disciplinski postupak nakon kojeg će se ustanoviti stepen odgovornosti ljekara fizikalne medicine. U skladu s tim, ističe, odredit će daljnje mjere u ovom slučaju.

Maltretiraju građane 

- U ovom slučaju nisam u pitanju samo ja nego i ostali pacijenti, koje maltretiraju, jer se na tretman čeka po godinu. Nakon što sam slučaj prijavio na više adresa i obratio se medijima, mene su zvali i ponudili mi termin mnogo ranije, ali nisam htio pristati na takav način rada zbog ostalih pacijenata, jer sve muče – kazao je Đedović.


Uputnica na kojoj je upisan datum narudžbe

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.