SARAJEVO

Srednja škola za okoliš i drvni dizajn proslavila 129. rođendan

A. Smajić

A.Sm.

30.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

U Srednjoj školi za okoliš i drvni dizajn održana je svečanost povodom obilježavanja Dana škole.

Ove godine škola slavi 129. godišnjicu svog rada. Svečanost su započeli intoniranjem himne i minutom šutnje te odavanjem počasti tragično stradalim policajcima.

Na samom početku svečanosti obratio se Muamer Muratović, direktor škole, inicijator i pokretač svih dosadašnjih projekata, koji je rekao da mu je velika čast i zadovoljstvo što su učenici, profesori, ali i brojni gosti tu da obilježe ovaj dan zajedno.  

- Ovo je 129. rođendan i za nas veliki jubilej i drago mi je što naša škola, jedna od starijih u Kantonu Sarajevo, ima priliku da obilježi ovako značajan datum. Mi smo ove godine odlučili da uručimo zahvalnice pojedinim ljudima koji su zaista doprinijeli radu i razvoju naše škole, a to su prvenstveno načelnik općine Nedžad Koldžo, ministar za obrazovanje nauku i mlade Elvir Kazazović i dekan Šumarskog fakulteta Mirza Dautbašić. Tu su naravno zahvalnice koje ćemo uručiti i direktorima KJP „Sarajevo-šume“, Zaštićenih prirodnih područja, kao i direktoru KJKP „Park“ i još nekoliko pojedinaca.

Načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo kazao nam je kako dugi niz godina imaju jako dobru i plodnu saradnju sa Srednjom školom za okoliš i drvni dizajn, te kako su čitav niz projekata zajedno realizirali na način da su se oni prijavljivali na njihove projekte i prolazili zbog svojih kvaliteta. Oni su uradili jako dobre stvari za društvenu zajednicu, a ono što je značajno i važno jeste to da je ova škola svojevrstan čuvar Vilsonovog šetališta.

Nakon uručenih zahvalnica i poklona, na scenu su redom nastupali učenici i članovi recitatorske sekcije koji su izveli svoje recitale, oduševili prisutne, izmamili im osmijeh na lice, a na kraju svake izvedbe mogao se čuti gromoglasan aplauz. Na samoj završnici ove svečanosti uručene su zahvalnice profesorima ove škole.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.