SARAJEVO

"Centrotrans" od ponedjeljka preuzima minibuski prijevoz u Starom Gradu

Preduzeće je kupilo 17 novih vozila i obučilo 30 vozača

A. Sprečaković

A.Sprečaković

1.11.2018

Foto: (A.Sprečaković)

"Centrotrans" od ponedjeljka počinje s radom na 11 minibuskih linija u općini Stari Grad. 

Ovo je kazano danas na pres-konferenciji na kojoj su se u ime preduzeća "Centrotrans" obratili generalni direktor Safudin Čengić i predsjednik Nadzornog odbora Muhamed Šaćiragić.

Prema riječima Safudina Čengića, odluka o uklanjanju 11 linija u Starom Gradu s liste GRAS-ovih redovnih linija potvrđena je rješenjem još 29. avgusta i od tada Kantonalno ministarstvo saobraćaja nije učinilo nikakve naredne korake, unatoč zahtjevima građana, načelnika općine Stari Grad i Općinskog vijeća. "Centrotrans" nije htio da pokreće ikakve inicijative zbog specifične situacije u periodu izbora, ali da više ne žele čekati te da očekuju podrkšu građana.

- Od ponedjeljka, 5. novembra, "Centrotrans" počinje s održavanjem linija koje su rješenjem Ministarstva saobraćaja KS izbrisane preduzeću GRAS. Nemamo ništa protiv toga da Ministarstvo raspiše javni poziv za održavanje ovih gradskih linija i da izaberu najbolju ponudu. Ali, uvjereni smo da ne postoji nikakav razlog da građani Sarajeva idu pješice, već da je naša uloga da osiguramo prijevoz – kazao je Čengić.

Jedanaest linija koje "Centrotrans" planira preuzeti u ponedjeljak su: Park – Hrastovi II, Baščaršija – Mihrivode, Vijećnica – Brusulje, Baščaršija – Sedrenik, Latinska Ćuprija - Hošin Brijeg, Baščaršija – Vratnik, Latinska Ćuprija – Komatin, Park – Mrkovići, Latinska Ćuprija – Jarčedoli, Vijećnica - Donje Hladivode – Gornji Faletići i Latinska Ćuprija – Mahmutovac.

U te svrhe preduzeće je kupilo 17 novih vozila i obučilo 30 vozača. Prijevoza za sada nema nedjeljom, ali Čengić i Šaćiragić tvrde da je to naredni problem koji će pokušati riješiti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.