SARAJEVO

Održana sjednica na temu "Sigurnosna situacija na području općine Centar"

Dželilović istakao da je sigurnosna situacija u ovoj općini stabilna

D.Bašić

D. Bašić

1.11.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Sjednica na temu "Sigurnosna situacija na području općine Centar" održana je danas u Općini Centar.

Nakon što je učenjem Fatihe i minutom šutnje odata počast ubijenim policajcima Davoru Vujinoviću i Adisu Šehoviću, prisutnim se obratio Mirsad Dželilović, načelnik Druge policijske uprave Centar. Dželilović je istakao da je sigurnosna situacija u ovoj općini stabilna.

- U KS definitivno je narušena sigurnosna situacija. Međutim, kada je riječ o ovoj općini, mogu slobodno reći da je situacija stabilna. Ako poredim sadašnje stanje s prethodnim godinama, drugačije se ne može karakterizirati - kazao je Dželilović.  

Kada je riječ o krađi automobila na ovom području, istakao je Dželilović da je praćeno kontinuiranim smanjenjem broja ovih djela.

- U prvih šest mjeseci 2016. zabilježeno 76, a u tekućoj godini 39 slučajeva. Međutim, nismo zadovoljni u potpunosti smanjenjem krivičnih djela u vezi s razbojništvima. U 2016. godini zabilježeno je 77 slučajeva, 2017. oko 53, dok je ove godine povećan broj na 85 slučajeva - kazao je Dželilović. 

 Nakon obraćanja Asmira Kerića iz Službe za poslovanje s strancima-terenski ured Sarajevo, Edin Merzić, zamjenik načelnika GSS BiH te Bakir Nakaš, predsjednik predsjedništva Crvenog križa Centar, prisutnim se obratio i načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.